Cwaniak Karłowicki - Perła 2011

img_2657.jpeg Cwaniak karłowicki , czyli salceson  podczas Międzynarodowych Targów Poznańskich Polagra Food smakiem i wyglądem zachwycił jury  o  otrzymał nagrodę PERŁA 2011

Adam i Grzegorz Ptakowie od kilku lat biorą udział w  regionalnym  konkursie  „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - smaki regionów”  promując produkty zdrowe i bardzo smaczne .
To nie pierwszy raz właściciele otrzymali  nagrodę , w  2008 r.  konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo - smaki regionów zajęli II miejsce za kaszankę karłowicką, rok temu I miejsce za kiełbasę  wiejską, zaś  w maju 2010 r. w Łosiowie III miejsce za faszerowany boczek.
W tym roku  z woj. opolskiego  do prestiżowej nagrody PERŁA 2011 nominowano 3 produkty w tym „Cwaniak karłowicki „
 Nagrodę PERŁA 2011 przyznano firmie „Bocian” s.c. z Karłowic za produkt  „Cwaniak karłowicki”
Obraz 061-800.jpeg Obraz 062-800.jpeg  Obraz 064-800.jpeg Obraz 073-800.jpeg

Serdecznie gratulujemy

Wróć na początek strony