Cwaniak Karłowicki - Perła 2011
Cwaniak karłowicki , czyli salceson podczas Międzynarodowych Targów Poznańskich Polagra Food smakiem i wyglądem zachwycił jury o otrzymał nagrodę PERŁA 2011
Adam i Grzegorz Ptakowie od kilku lat biorą udział w regionalnym konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - smaki regionów” promując produkty zdrowe i bardzo smaczne .
To nie pierwszy raz właściciele otrzymali nagrodę , w 2008 r. konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo - smaki regionów zajęli II miejsce za kaszankę karłowicką, rok temu I miejsce za kiełbasę wiejską, zaś w maju 2010 r. w Łosiowie III miejsce za faszerowany boczek.
W tym roku z woj. opolskiego do prestiżowej nagrody PERŁA 2011 nominowano 3 produkty w tym „Cwaniak karłowicki „
Nagrodę PERŁA 2011 przyznano firmie „Bocian” s.c. z Karłowic za produkt „Cwaniak karłowicki”
Serdecznie gratulujemy