- na skróty
- Konsultacje społeczne
- Kąpielisko - Przystań Wodna w Nowych Siołkowicach
- Projekt E-Aktywni Mieszkańcy Województwa śląskiego i opolskiego
- Przetargi
- Nagrody i wyróżnienia
- Gospodarka odpadami
- Elektroniczna Skrzynka Podawcza
- Dzienniki urzędowe wydawane przez Prezesa Rady Ministrów
- Dziennik Urzędowy Województwa Opolskiego
- Wybory
- Ponowne wykorzystanie informacji publicznej
- RPO WO 2014-2020
- PROW 2014-2020
- dla mieszkańca
- Kontakt
- Załatw sprawę
- Harmonogram odbioru odpadów
- Formularze
- Rachunki bankowe Urzędu Gminy
- Debata nad raportem o stanie Gminy
- Ochrona danych osobowych
- Pomoc dla osób niepełnosprawnych
- Dostęp do obiektów sportowych
- Ostrzeżenia dla mieszkańców
- Informacja przestrzenna
- Utrata dokumentu tożsamości
- Opolska karta rodziny i seniora
- Karta Dużej Rodziny
- Nieodpłatna pomoc prawna
- Informacja o jakości wody
- Krajowa Mapa Zagrożeń Bezpieczeństwa
- Projekt E-Aktywni Mieszkańcy Województwa śląskiego i opolskiego
- Stan powietrza w Gminie Popielów
- Ocena jakości powietrza - dane GIOŚ
- Gminna Spółka Wodna
- KRUS - komunikaty, informacje
- Konkursy - Stobrawska wstęga
- dla turysty
- dla inwestora
- warto odwiedzić
- Karłowice
- Lubienia
- Nowe Siołkowice
- Stare Siołkowice
- LGD Stobrawski Zielony Szlak
- Publiczna Szkoła Podstawowa w Popielowie
- Publiczna Szkoła Podstawowa w Karłowicach
- Publiczna Szkoła Podstawowa w Starych Siołkowicach
- Biblioteka w Popielowie
- Samorządowe Centrum Kultury, Turystyki i Rekreacji w Popielowie
- Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Popielowie
- Gminny Związek LKS w Popielowie
Szkolenia dla opolskich producentów żywności „Nasz ekoprodukt”
Jesteś gotowy na zdrową dawkę szkoleń? Uniwersytet Opolski rusza z nowym projektem
Ma więcej witamin i składników mineralnych, metody produkcji są przyjazne środowisku, jest zdrowsza i ma niezapomniane walory smakowe. Mowa o żywności ekologicznej. Od października br. opolscy producenci żywności będą mieli okazję do bliższego zapoznania się z tą ideą.
Szkolenia dla opolskich producentów żywności „Nasz ekoprodukt” to projekt, podczas którego uczestnicy poznają dogłębnie pojęcie ekologicznego produktu, zasady jego certyfikacji i kontroli oraz tego jak go skutecznie promować.
Szkolenia są dostępne dla maksymalnie 128 pracowników z opolskiej branży spożywczej, zainteresowanych wytwarzaniem ekologicznej żywności. 12 z 16 szkoleń odbędzie się w wybranych miastach powiatowych regionu: Strzelcach Opolskich, Brzegu, Prudniku, Kluczborku i Opolu. Dzięki temu, każdy z zainteresowanych uczestnictwem zaoszczędzi czas i pieniądze na dojazd.
Co najważniejsze szkolenia są nieodpłatne. Każde z nich jest prowadzone w cyklu 32 godzin (4 dni x 8 godzin) co pozwala na pełne zapoznanie się z ideą ekologicznej żywności. Seria szkoleń potrwa od października 2015r. do marca 2016r.
Popyt na zdrową żywność jest, konkurencja wśród producentów wciąż mała, a zainteresowanie produktami ekologicznymi rośnie. Warto skorzystać z nadarzającej się okazji i poszerzyć swoją wiedzę. Wystarczy zgłosić się poprzez formularz elektroniczny, dostępny pod tym adresem.
Więcej informacji znajduje się na stronie www.inkubator.uni.opole.pl.
Projekt Szkolenia dla opolskich producentów żywności „Nasz ekoprodukt” jest organizowany przez Uniwersytet Opolski oraz współfinansowany ze środków Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Opolu.
Link do formularza, na wypadek gdyby hiperłącze nie działało:
https://docs.google.com/forms/d/1LUbg2jfT-pAAXUWtC4d_mtnhqF6wt8AYN9XMjQpFauY/viewform

Darmowa aplikacja mobilna Gminy Popielów
Dzisiaj jest poniedziałek, 05 czerwca 2023
Imieniny: Bonifacego, Kiry, Waltera